23 mai 2012

Pavlova

Ma olen ka varem Pavlovat teinud - esimesel korral maandus see prügikasti, sest tegin seda ilma igasuguse tarkuseta ja teine (ka ilma tarkuseta) oli enam-vähem söödav, aga ma ei nimetaks seda Pavlovaks :)

Retsepti järgi imelihtne tunduv kook vajab täpset lähenemist ja reeglitest kinnipidamist. Ja kui need punktid on täidetud, siis tegelikult ongi Pavlova üks imelihtne maiuspala suvisesse päeva!

Vaja läheb:

4 suuremat munavalget
170 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 tl maisitärklist
1 tl valgeveini äädikat

Vahusta munavalged üsna tugevaks vahuks, kuni kummulikeeratud kausist midagi välja ei valgu. Jätka mikserdamist, lisades järk-järgult suhkrut. Vaht peab jääma ilus ja läikiv. Sõelu munavahu pinnale tärklis, lisa vanillsuhkur ja äädikas ning tõsta ettevaatlikult spaatli või suure lusika abil kõik segi. Laota vaht võitatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile endale meelepäras(t)e kujundi(te)na. Kui teed ühe suure põhja, siis küpseta 130 kraadi juures umbes 1 tund, tee ahjuuks väga väikese vahega lahti  ja lase veel vähemalt 1 tund kuivada. Väikeste portsjonkoogikeste puhul tuleb märksa vähem aega neid ahjus hoida.Valmis põhi peab olema sõrmega katsudes pealt kõva ega tohi enam sõrme külge kleepuda.

Täidis:
400 ml vahukoort + suhkrut
peale meelepäraseid marju.

Vahusta koor suhkruga, määri beseele ja kaunista marjadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar