22 mai 2012

Brita kakao ja kirssidega



TAINAS:
3 munakollast
1 muna
100g suhkrut
150g võid
2dl jahu
1tl vanillisuhkrut
2tl küpsetuspulbrit
2spl kakaopulbrit

 

BESEE:
3 munavalget
1,5dl suhkrut
1dl mandlilaaste

 

KREEM:
2dl vahukoort
300g kohupiimapastat

 

KIRSIKISSELL:
200g külmutatud kirsse
maitse järgi suhkrut(u.0,5-1dl)
vett nii palju, et kirsid oleks kaetud
1-2spl maisitärklist

Vahusta muna, munakollased ja suhkur helekollaseks vahuks.
Sega juurde sulatatud-jahutatud või ning omavahel segatud jahu, vanillisuhkru, küpsetuspulbri ja kakao segu.
Määri tainas ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Vahusta munavalged, lisa järk-järgult suhkur, mikserda kuni mass on muutunud tihkeks.
Tõsta beseemass lusikaga tainale ja silu ühtlaseks.
Raputa peale mandlilaastud ja küpseta 175-kraadises ahju u.20 minutit.
Kirsikisselli jaoks vala potti külmutatud kirsid. Kata need veega ja lase keema tõusta. Lisa suhkur. Lahusta tärklis külma veega eraldi kausis ja lisa ettevaatlikult segades kirssidele. Kuumuta kisselli kuni keema tõusmiseni, sega ettevaatlikult.
Mikserda vahukoor tugevaks vahuks, lisa kohupiimapasta ja jahtunud kirsikissell.
Lõika koogipõhi pooleks. Ühele poolele määri kreem ja tõsta teine koogi pool peale.
Lase maitsestuda vähemalt paar tundi külmikus, ideaalne oleks lasta koogil seista enne söömist üks öö.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar