11 november 2011

Śokolaadi-ploomi keeks

Dagrise toidublogist leidsin täna isuäratava koogi retsepti. Kuna täna külla minek, siis tuli ju kook kohe järele proovida. Üldjuhul püüan jälgida tarkust, et külla minekuks tuleb kaasa teha juba korra ära proovitud retsept. Ja ka sellel korral pidas tarkus vett, sest vahepeal oli küll tunne, et külakostiks on vaja kaasa osta mõni maiustus poest. Kook kuidagi ei tahtnud sest ära küpsega ja lõpuks kui juba hakkas enam vähem looma, siis oli besee pind juba täitsa kuivanud. Lõpptulemusena oli kook ikkagi söödav ja üsnagi mahlane - tänu ploomidele. Kuid kook tekitas ikkagi sellise huvi, et soov on seda ka teine kord teha ja siis juba olen targem kuumuste valimisega.
Vaja läheb:
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 + 0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
100 g tumedat śokolaadi
2 muna
2 dl kohvikoort
ploome (sellel korral kasutasin kompoti ploome)
2 munavalget

Puhasta ploomid kividest ja lõika pooleks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Sulata śokolaad ja selle sees või. Klopi munad suhkruga vahule. Lisa jahtunud śokolaadisegu ja kohvikoor, see järel kuivainete segu. Lisa ploomid, sega korralikult tainas läbi ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud keeksi vormi. Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga tugevaks vahuks ja määri vaht koogile peale. Enne ahju panekut sega kahvliga õrnalt munavalgevaht śokolaaditaignaga õrnalt segamini, et besee tuleks pruunitriibuline. Mina küpsetasin kooki ca 45 minutit 180 kraadises kuumses. Ahjust välja võtmisel oli kook veel veidi vetruv, kuid jahtudes kook tahenes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar