30 oktoober 2011

Śokolaadikook pohladega

Ma olen suur magusa sõber, aga no see kook ületas ka kõik minu magusataluvuse piirid :) See kook on ikka kohe väga rammus ja magus. Õnneks tasakaalustasid kooki hapud pohlad ja isegi jäätis andis koogile mahedust juurde!
Vaja läheb:
175 g võid
200 g tumedat šokolaadi
1 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
4 muna
1 suur peotäis pohli

Sulata või ja šokolaad. Lase segul jahtuda. Eraldi kausis vahusta munad suhkruga, munavahule lisa juurde jahu ja küpsetuspulber. Mina vajutasin kahvliga pohlad puruks, aga mitte väga moosiks, vaid jätsin sisse ka terveid pohli. Kalla tainas lahtikäivasse 24 cm suurusesse vormi, pane peale purustatud pohlad ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit. Kook on valmis kui ääred on küpsenud, aga samas keskelt veel nö vetruv. Jahtudes kook taheneb ja järgmisel päeval on kook ka keskelt täitsa kõva. Head maiustamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar