23 oktoober 2011

Autor kutsub seda kooki Plähmakaks!

Kokasaates "Lusikas" õpetas Ragne tegema üht imelihtsat kooki, mida ise nimetas Plähmakaks. No sellise kummalise nimega koogi ma pidin kohe otse loomulikult järgi proovima. Pealegi - super lihtne valmistada!
Tänaseks ma olen seda kooki juba teinud kaks korda, esimesel korral kaunistasin külmutatud mustikatega, teine kord virsiku tükkidega. Esimest kooki kiitsid külalised väga, teisel korral libistas keegi seltskonnast kommentaari koogi kohta "liiga ühe maitseline" :) Asi on siiski maitses ja soovitan järgi proovida!
Vaja läheb:
1 poest ostetud tordi biskviitpõhi (eelistan Hagari oma)
1 purk virsiku kompotti
400 ml vahukoort
600 g kohupiimapastat (kasutan 2x300g Tere vanillikohupiimakreemi toru)
2 spl suhkrut
1 pakk beseeküpsiseid
1 peotäis külmutatud mustikaid

Lõika biskviitpõhi niidi abiga kolmeks kihiks. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kohupiimapasta. Immuta esimene biskviidipõhi kompotivedelikuga ning kata vahukoore-kohupiima kreemiga. Lõigu peale virsiku viilud. Et koogi kihid hästi seoksid omavahel, siis katan veel õrna kreemi kihiga. Nüüd laon peale beseeküpsiseid ja jällegi peale väga õrn kiht kreemi. Alustan teise korruse valmistamist ning asetan kreemi peale uue biskviidi põhja ja kordan tegevust kuni viimase biskviidi lõiguni. Katan pealt ja küljed ka kreemiga ning kaunistan meelepäraselt. Kook võiks seista enne serveerimist ca 5 tundi, et kihid jõuaksid maitsestuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar