06 detsember 2011

Juustukook ahjuõunaga

Minu lemmik piimatoode on ahjuõuna jogurt! Mmmmm ... ja nii kui leidsin koogi retsepti, mis viitas jällegi ahjuõunale, tuli see otseloomulikult kohe järgi proovida. Kook on suussulav :)

Põhi:
1 pakk Selga vahtrasiirupimaitselised küpsised
50 g võid

Täidis:
4-5 õuna
3 sl suhkrut
1,5 tl kaneeli
600 g toorjuustu
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
200 ml vahukoort
3 muna

Kaunistuseks:
1-2 õuna

Valmistamine:
Pane ahi 200 kraadile soojenema. Purusta küpsised peeneks puruks ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Puhasta ja tükelda õunad väiksemateks kuubikuteks. Pane poti põhja 1 dl vett, lisa õunakuubikud ja suhkur-kaneel. Hauta umbes 15 minutit kuni õunakuubikud on pehmed. Lase veidike jahtuda.
Mikserda toasoe toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga, lisa juurde vahustamata koor ja ükshaaval munad. Lisa juurde õunasegu.
Vala täidis küpsisepõhjale. Kaunistuseks lõika õunad võimalikult õhukesteks viiludeks ja laota koogile.
Tõsta kook ahju ja keera kohe kuumus 160-le kraadile. Küpseta 1 tund ja 10 minutit. Kook on parim järgmisel päeval üleöö külmkapis seisnuna, kuid 0,5 tundi enne serveerimist tõsta toatemperatuurile soojenema.

1 kommentaar: