25 detsember 2011

Pehmepiparkook mugaval viisil

Kiirel jõuluajal on abiks kõikvõimalikud küpsetusjahud, seetõttu on ka selle pehmepiparkoogi tunnuseks mugaval viisil. Vaevaks on ainult kõik koostisained kokku segada, tulemuseks maitsev ja tummine jõulukook.
1 pakk Erika tordipulbrit
300 g kohupiimapastat
2 tl piparkoogimaitseainet
2 spl kakaod
1 dl õli
1 dl piima (või vett)

Sega kõik koostisained kokku. Määri keeksivormi põhi ja seinad võiga, et kook peale küpsemist hõlpsasti vormist välja tuleks. Küpseta kooki 180-200 kraadi juures ca 40 minutit. Koogi küpsemist kontrolli tikuga, kui tikk jääb puhtaks, on kook valmis.
Võta kook vormist välja ja lase jahtuda.

Glasuuriks võib peale teha toorjuustu kreemi - 150 g toorjuustu, 1 tl vanillisuhkrut ja tuhksuhkrut vastavalt sellele, kui magusat kreemi soovite. Kaunistuseks võib peale raputada pähklipuru, jõhvikaid, nonparelle või midagi muud meelepärast.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar