Kiirel jõuluajal on abiks kõikvõimalikud küpsetusjahud, seetõttu on ka selle pehmepiparkoogi tunnuseks mugaval viisil. Vaevaks on ainult kõik koostisained kokku segada, tulemuseks maitsev ja tummine jõulukook.
1 pakk Erika tordipulbrit
300 g kohupiimapastat
2 tl piparkoogimaitseainet
2 spl kakaod
1 dl õli
1 dl piima (või vett)
Sega kõik koostisained kokku. Määri keeksivormi põhi ja seinad võiga, et kook peale küpsemist hõlpsasti vormist välja tuleks. Küpseta kooki 180-200 kraadi juures ca 40 minutit. Koogi küpsemist kontrolli tikuga, kui tikk jääb puhtaks, on kook valmis.
Võta kook vormist välja ja lase jahtuda.
Glasuuriks võib peale teha toorjuustu kreemi - 150 g toorjuustu, 1 tl vanillisuhkrut ja tuhksuhkrut vastavalt sellele, kui magusat kreemi soovite. Kaunistuseks võib peale raputada pähklipuru, jõhvikaid, nonparelle või midagi muud meelepärast.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar