16 detsember 2011

Pehme piparkook toorjuustu kattega

Kuna ilmad on nii vihmased ja jõulutunnet absoluutselt ei ole, otsustasin tuju parandamiseks küpsetada mõnda head kooki. Jõululõhna tuppa loomiseks sobib suurepäraselt pehm piparkoogi küpsetamine.
Küpsetamise protsessi ajal meel juba muutus rahulikumaks, aga kooli lõpptulemus oma tõelist eesmärki ei täitnud, kahjuks :( Nimelt katsetasin kooki küpsetada nii, et panin taigna sisse pohlamoosi, kuid nähtavasti see takistas koogi kerkimist ja oodatud tulemus ei olnud nii pehme ning õhuline kui tahtsin. Maitset see muidugi ei rikkunud ja sp otsustasin retsepti ikkagi blogisse panna. Järgmine kord kas jätan moosi ära, või siis panen rohkem küpsetuspulbrit.

Vaja läheb:

100g võid
1,5 dl fariinisuhkrut
2 muna
1 dl maitsestamata jogurtit
1 dl pohlamoosi
3 dl jahu
3 tl piparkoogimaitseainet
1 tl küpsetuspulbrit

Vahelemäärimiseks ka pohlamoosi

Katteks:

150 g toasooja toorjuustu (kasutasin Farmi oma)
u 1 dl tuhksuhkrut
Hõõru toasoe või ja suhkur kreemjaks. Lisa munad, jogurt ja pohlamoos. Sega kõik läbi.
Seejärel sega jahu küpsetuspulbri ja piparkoogimaitseainega, lisa tainasse ja sega ühtlaseks.
Pane 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi põhja küpsetuspaber ning vala tainas vormi. Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures ca 1 tund.

Lase koogil jahtuda ja peale seda lõika kook pooleks. Määri alumisele põhjale pohlamoosi ning tõsta ülemine koogikiht jälle peale tagasi.

Katteks hõõru toorjuust ja tuhksuhkur pehmeks kreemiks ning määri see koogile. Kaunista meelepäraselt pohlade, pühklitükkidega vms.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar