25 detsember 2011

Küpsised jõhvikatega

Toidublogijatel oli vahva projekt "Küpsise vahetus", mille tulemusi ma huviga ootasin.
Liisi blogist leidsin ühe lihtsa küpsiste retsepti, mis kohe järgi tuli proovida. Ma pm ei ole varem küpsiseid küpsetanud ja sp tundus see retsept täitsa jõukohane :) Tulemusega jäin rahule ja küpsised maitsesid väga hästi. Ideaalselt sobivad need ka kingikarpi.

Kogus: 30 tükki

100 g võid
120 g suhkrut
1 tl vaniljeesentsi
1 spl piima
1 muna
300 g jahu
40 g kuivatatud jõhvikaid
40 g kreeka pähkleid

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa juurde vaniljeesents, piim, muna ja jahu. Sega juurde hakitud kuivatatud jõhvikad ja hakitud pähklid. Sega kõik korralikult läbi. Aseta tainas toidukile peale ja vormi sellest pikk rull. Kilesse mässitud toru pane külmikusse vähemalt üheks tunniks maitsestuma. Lõika rullist ca poole sentimeetrised viilud ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit kuni küpsised on kergelt pruunid.
Soovi korral võid jahtunud küpsiseid katta valge shokolaadiga ning kaunistada kuivatatud jõhvikatega.

1 kommentaar:

  1. Hehh...tere Kaili :)
    Kolasin siin ja seal, et leida miskit uut ja huvitavat, mida homme külalistele pakkuda ja täiesti kogemata juhtusin sinu tegemiste peale :)
    Sul siin päris huvitavaid asju, mida kindlasti kavatsen lähiajal katsetada...näiteks need küpsisedki siin :) Igaljuhul edu 2012. aastal!
    Tervitades, Kaili Vohlbrück (Malõgin)

    VastaKustuta