03 jaanuar 2012

Kirsi-kohupiimakook

Vaja läheb: 
225 g võid
1 dl suhkrut
5.5 dl jahu
0.5 tl soola
0.5 tl soodat
0.5 tl küpsetuspulbrit
4 spl kakaod
1 tl vanillisuhkrut
2 dl kookoshelbeid

1 kg kohupiima
250 g hapukoort
4 muna
2.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
külmutatud krisse maitse järgi

Sega omavahel jahu, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kakao ja kookoshelbed. Näpi juurde või ja suhkur ning sega purutaoliseks tainaks. Kuumata ahi 200 kraadini. Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur ning lisa kiirelt juurdesegades ka muna. Pudista 3/4 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjupanni plaadile. Kasutasin ca 30x20 cm suurust küpsetuspanni. Vala peale kohupiimasegu. Kata kirssidega. Pudista peale ülejäänud tainapuru. Küpseta ca 40 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks. Kook maitseb paremini just järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar