Vaja läheb:
250 g võid
250 g võid
200 g suhkrut
4 muna
275 g jahu
2 tl küpsetusulbrit
1.5 dl rummi
600 g kuivatatud puuvilju
275 g jahu
2 tl küpsetusulbrit
1.5 dl rummi
600 g kuivatatud puuvilju
Keeksi tegemisel tuleb alustada kuivatatud puuviljade immutamisest rummiga. Selleks võta paraja suurusega kauss, pane sellesse kuivatatud puuviljad ja vala rummiga üle. Lase seista puuviljadel vähemalt paar tundi, kuid kõige parem oleks lasta maitsestuda ööpäev.
Taigna tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustamist jätkates munad. Lisa või-muna massile küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena lisa taignale rummised puuviljad. Küpseta keeksi 175 kraadises ahjus ca 1 tund. Vahepeal proovi keeksi küpsemiskäiku tikuga.
Kui keeks on valmis, lase tal täiesti maha jahtuda. Jahtunud keeks mässi fooliumisse ja pane jahedasse kohta seisma. Keeks võib seista lausa paar nädalat ja ajaga läheb aina paremaks! Mina lasin seista 6 päeva.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar