31 jaanuar 2012

Minu esimene terriin

Selle terriini ma muidugi mäkerdasin kokku juba üsna mitu aega tagasi, aga terve jaanuarikuu on olnud üks meeletu kiirus ja tempo, et blogi pidamiseks pole üldse aega olnud.
Vahepeal on valminud ka muid põnevaid kooke, aga mis pildistamata on jäänud ja seega siia retsepte panna ei saa - tuleb korrata ja siis pildile püüda!

Aga minu esimene terriin. Retsept on pärit sellest blogist, ja no vaadake neid pilte!!! - see ju lausa nõuab järgi proovimist.

400 g külmutatud maasikaid
50 g tuhksuhkrut
100 g pähklinugat (Odense)
450 ml vahukoort
50 g mandleid
50 g pistaatsiapähkleid
Sulata maasikad. Sega tuhksuhkruga ja purusta sauseguriga. Vooderda keeksivorm toidukilega (seda on mugavam teha, kui määrid eelnevalt vormi kergelt õliga üle, siis jääb kile ise ilusti vormi seinte külge kinni) Vala maasikapüree vormi ja pane tunniks sügavkülma.

Kuumuta pliidil 2 dl koorest ja sega juurde pähklinugat. Pidevalt segades kuumuta koor ja lase nugatil sulada. Kuumuta madalal temperatuuril kuni segu pakseneb, tõsta kõrvale ja lase jahtuda.
Vahusta ülejäänud koor tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde jahtunud nugati segu. Päris ühtlaseks segada pole vaja, nii jääb terriin mõnusalt triibuline. Lisa juurde pähklid ja mandlid. Vala külmunud maasikapüreele, kata toidukilega ja lase üle öö sügavkülmas seista.
Enne serveerimist tõsta sügavkülmast tavalisse külma ja lase 20 minutit seista. Kummuta taldrikule, eemalda toidukile ja raputa peale mõned pistaatsiapähklid. Lõika kuuma vette kastetud noaga parajad viilud.
Ja ühed õhtused muffinid, mis külma ilma puhul teetassi kõrvale on super tujuloojad :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar