08 märts 2012

Broilerifilee ingveri ja porgandi kastmes

Jätkame tervislike toitude lainel. Broilerifilee on meie peres igapäevane, aga kaua sa seda hautatud fileed ikka sööd ... tuleb proovida ikka erinevaid variante selle valmistsamisel.
Väljanägemine kastmel jällegi väga kaubanduslik ei ole, aga selle eest maitse on väga, väga hea!

Vaja läheb:
1,5 kg broilerifileed
ca 9-10 porgandit
3 sibulat
2 sp riivitud ingverit
1 sp kaneeli
1 apelsini pressitud mahl
2 kl piima
1 purk kookospiima
pipart, soola

Haki sibul ja riivi ingver. Kuumuta õli potis ja lisa hakitud sibul. Hauta mõned minutid kuni sibul on pehme, lisa ingverg ja kuumuta veel pisut. Lisa hakitud porgand, vajadusel lisa veel veidi õli. Kuumuta juurikaid veel veidi ning lisa kaneel. Vala peale piim, kookospiim ja pressitud apelsini mahl. Maitsesta pipra ja soolaga või puljongi üldmaitseainega. Hauta seni, kuni porgandid on pehmed.
Samal ajal tükelda broilerifilee ja pruunista pannil.
Kui porgandid on pehmed, võta pott tulelt ja saumikseriga püreesta kastmeks. Lisa kastemele broilerifilee.
Vajadusel maitsesta meelepäraselt.
Serveeri riisi või täisterapastaga, rohelise salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar