19 märts 2012

Kringel nussa ja kirssidega

Laupäevane kokasaade "Lusikas", kus samuti kringlit küpsetati, tekitas väga ka endal isu kringlit küpsetada.
Mina katsetasin sellel korral Nussa shokolaadikreemi ja kirssidega.
Külmutatud kirsid sulatasin eelneval ja hakkisin peenemaks. Nõrutasin küll kirsse vedelikust, aga järgmisel korral olen targem ja nõrutan neid veelgi rohkem, sest kirisimahla pressis ikka välja rullis taigna vahelt.
Et kringel veelgi toekam saaks, puistasin peale ka kuivatatud jõhvikaid.

Taigen:
2,5 dl piima
1 dl suhkrut
8 dl jahu
1 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl kardemoni
1 pakk kuivpärmi
200 g võid

Täidis:
Nussa kreemi vastavalt maitsele
1 pakk külmutatud kirsse
2 peotäit kuivatatud jõhvikaid


Sega omavahel jahu, kuivpärm, suhkur, sool, vanillisuhkur, kardemon. Lisa 38 kraadini kuumutatud piim. Sõtku tainast ühtlaseks. Viimasena lisa 3/4 pakist toasoe või. Sõtku taigen ühtlaseks, vajadusel lisa jahu. Taigen on valmis, kui see käeküljest lahti tuleb. Kata taignakauss rätikuga ja pane tunniks ajaks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainas rulli jahuga ülepuistatud laual ristküliku kujuliseks. Määri taignale ülejäänud või ning nussa kreemi. Puista üle nõrutatud ja peenemaks hakitud kirsid ning jõhvikad. Rulli taigen tihedalt rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Lõika köögikääridega taignarullile sälgud sisse ja lükka taignaviilud üksteisest eemale.
Küpseta 200 kraadise kuumuse juures ca 30 minutit. Juhul kui kringel tahab enne pealt väga pruuniks minna, kata see fooliumiga ning küpseta lõpuni.
Kaunistuseks võib peale sulatada shokolaadi ja üle puistada mandlilaastudega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar