15 september 2011

Arooniasiirup mustsõstra maiguline

Maal ema-isa juures on arooniapõõsas juba mitmeid aastaid, aga kunagi ma ei ole mõelnud, et võiks nende marjadega midagi proovida ... kasvõi kõige lihtsamat arooniasiirupit teha.
Mõeldud, tehtud. Korjasin 4 kg arooniaid, rapsisin mustsõstrapõõsa küljest ka lehti kaasa ja olin valmis siirupi keetmiseks.
Arooniad panin suurde potti, valasin peale 2,5 l keevat vett ja 60g sidrunhapet, lisasin ka 0,5kg suhkrut. Kogu selle "kompoti" jätsin 2 päevaks seisma.
Kui arooniad olid kaks päeva vees "tõmmanud", kurnasin marjad vedelikust ja lasin siirupi keema. Lisasin veel 1 kg suhkrut.
Siirupi valasin eelkuumutatud purkidesse ja sulgesin kaaned tugevasti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar