11 september 2011

Õunakook keedukreemiga

Sellelt blogilt leidsin ühe huvitava õunakoogi, mis tuli kohe järgi proovida.

Kooki valmistades tekkis väike kahtlus, et keedukreem jääb väga lääge, kuid kaneeliste õuntega maitses väga hästi.

Põhi:
3dl jahu
3sl suhkrut
0.5tl küpsetuspulbrit
~75g võid (toasoe)
1 muna

Kate:
3-4 suuremat õuna
50g võid
3sl fariinisuhkrut
kaneeli

Keedukreem:
4dl piima
4 muna
6sl suhkrut
4sl jahu
2tl vanillisuhkrut

Põhja jaoks sulata või ja vahusta suhkruga. Lisa muna ja kõige lõpus omavahel segatud kuivained. Sõtku tainas ühtlaseks massiks. Kata 24cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas koogivormi põhjale ning äärtele. Pane vorm külmkappi tahenema ja sellel ajal koori õunad ning viiluta. Sulata pannil või ja fariinsuhkur, lisa õunad ja kaneel. Hauta õunu, kuni need on pehmed.
Keedukreemi valmistamine on kõige keerulisem protsess selle koogi juures. Pane pool piima kogusest potti ja kuumuta seda, ära lase keema. Vahusta munad suhkruga, lisa vanillisuhkur ja jahu ning lisa ülejäänud piim. Kuumutatud piimale lisa piima-muna segu pidevalt segades. Muna tahab väga kergesti poti põhja külge kõrbeda, sp tuleb kreemi pidevalt segada. Kui kreem on valmis (hapukoore paksune), tõsta pott tulelt.
Eelküpseta koogipõhja ahjus 200 kraadi juures ca 8 minutit. Siis vala keedukreem põhjale ja laota sellele kaneelised õunaviilud. Küpseta kooki 30 minutit. Serveeri jahtunult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar