27 september 2011

Virsiku-toorjuustu kook hapukoorekattega

Tuli suur isu toorjuustu kooki küpsetada. Otsisin toidublogidest mõnda isuäratavat śokolaadi-toorjuustu koogi retsepti, aga midagi sellist, mida oleks soovinud proovida, ma seekord ei leidnud. Silma aga jäi üks virsiku-toorjuustu kook, mis tekitas minus huvi. Virsik ja toorjuust??? Peab proovima!
Kokkuvõttes toorjuustuosa koos hapukoorekattega oli küll väga kreemine, mahe ja maitsev, aga koogi põhi mulle väga ei istunud. Järgmisel korral teen põhja teistest küpsistest.

Koogi põhi:
1 pk Kalevi vaarika-klii küpsiseid
50 g sulatatud võid

Täidis:
1 purk virsikukompotti
500 g toorjuustu
3 muna
3 spl tärklist
1 sidruni mahl
1 dl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli

Peale:
250 g hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Purusta küpsised köögikombainis ja lisa sulatatud või. Suru see lahtikäiva vormi põhjale (24 cm vormi kasutasin).
Täidise jaoks võta virsikukompotist välja virsikud ja püreesta need saumiksriga (kompotivedelikku ära lisa, sest see teeb täidise liiga vedelaks). Vahusta teises kausis toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval munad ja sidrunimahl. Sega tärklis kaneeliga ning lisa muna-toorjuustu segule.
Kalla täidis põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus ca 1 tund.
Küpsemise ajal valmista kate ehk sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga.
Võta kook ahjust ning kalla peale hapukoorekate. Pane ahju tagasi ja küpseta veel 5-10 minutit.
Peale ahjust väljavõtmist pane vähemalt 3 tunniks kuni üleöö külma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar