14 september 2011

Katja karask

Eile õhtul kui õues vaikselt juba tomiks kiskus, st torm Katja hakkas meie õuele jõudma, panin ma ahju kohupiimakaraski, mida laupäeval Lusika saates tehti. Soe karask ja värskelt korjatud piparmündi tee oli suurepärane kooslus.

Vaja läheb:
125g kohupiima (võib kasutada ka ricottat)
1 klaas keefiri
1 muna
1/2 tl soola
1 tl mett
2 tl sulatatud võid
240 ml odrajahu
120 ml täisteranisujahu
1/2 tl soodat

Sega kohupiim, keefir, muna, sool ja mesi. Lisa sulatatud või. Sega omavahel jahu ja sooda. Ühenda kuivained ja kohupiiasegu ning sega tainas ühtlaseks. Vala tainas võitatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit.
  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar